Social 26 Martie 2013 09:37
Circulatia este ingreunata din cauza zapezii pe mai multe drumuri nationale, insa nu sunt portiuni de drumuri inchise sau blocate, stratul de zapada depus pe carosabil fiind intre unu si patru centimetri.

UPDATE

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti s-a depus un strat de zapada de aproximativ un centimetru, iar pe autostrada A2, la Branesti, este zapada mocirlita de unu-doi centimetri.

In Muntenia, drumurile pe care s-a depus un strat subtire de zapada sunt in judetele Prahova - DN 1, DN 71, la Sinaia, DN 1A, la Cheia, in Ilfov, Giurgiu si Arges, scrie MEDIAFAX.

Pe drumurile nationale din mai multe judete din Oltenia s-a depus un strat de zapada intre unu si zece centimetri: in Dolj si Gorj - pe DN 6B Craiova - Hurezani, DN 66 Filiasi - Rovinari, DN 65 Craiova - limita cu judetul Olt, DN 67C Bengesti - Ranca, DN 67 Scoarta - Milostea, DN 67B Scoarta - Maru, DN 65C Craiova - Horezu (zapada intre patru si zece centimetri); in judetul Valcea - pe DN 7A Voineasa - Obarsia Lotrului, DN7 Seaca - Calinesti, DN 64 Munteni - Olanesti, DN 67 Milostea - Budesti, DN 67B Maru - Sutesti, DN 7D Greblesti - limita cu judetul Arges, DN 73C limita judetului Arges - Blidari (Valcea); in judetul Mehedinti - DN 67D Godeanu - Valea Cernei.

In judetul Hunedoara, pe DN 7A, la Obarsia Lotrului, este un strat de zapada de doi centimetri, iar pe DN 66A, la Campul lui Neag, s-a depus un strat de zapada de patru centimetri.

In judetul Maramures, drumurile acoperite cu un strat foarte subtire de zapada sunt: DN 18 si DN 19, la Sighet, DN 18, la Petrova si Viseu, DN 17C, la Viseu, DN 18, la Borsa si Gutai.

In Transilvania sunt drumuri acoperite cu un strat de zapada de cel mult patru centimetri in judetul Cluj - DN 1 Feleac, DN 1F Nadasel, DN 1J Nadasel, DN 1R Belis, DN 16 Mociu, in judetul Bistrita-Nasaud - DN 17 Beclean, DN 17D Beclean, DN 17 Piatra Fantanele, in judetul Alba - DN 75 Campeni, DN 75 Scarisoara, DN 1R Scarisoara, in judetul Covasna - DN 2D limita judetului Vrancea - Ojdula, DN 13E Zagon - Barcani, DN 11 Chichis - Bretcu, DN 11B Targu Secuesc - Cozmeni, in judetul Harghita - DN 12 Chichis - Topita, DN 12A Miercurea Ciuc - limita cu judetul Bacau, DN 12C Gheorghieni - limita cu judetul Neamt, DN 13A Praid - Miercurea Ciuc, DN 13B Praid - Gheorghieni, DN 15 Toplita - limita cu judetul Neamt, in judetul Mures - DN 16 Sarmasel-Reghin, a precizat CNADNR.

Citeste si:
Pasajul Oltenița, peste centura București, a fost deschis circulației
Pasajul Oltenița, peste...

In Moldova sunt drumuri acoperite cu un strat de zapada de cel mult patru centimetri in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Vaslui, Bacau si Vrancea.

Potrivit situatiei trimise la Centrul Operativ al Ministerului Afacerilor Interne, opt localitati nu sunt alimentate cu energie electrica.



Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (8:15), in judetul Arad, traficul rutier pe DN7 Arad - Deva, in zona Barzava, se desfasoara ingreunat, alternativ, in ambele sensuri, din cauza unui accident. Un autoturism a intrat in coliziune cu o autoutilitara. O persoana a fost ranita grav, iar o alta usor. Carosabilul este umed.

In mai multe judete din Muntenia si Moldova traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna, insa la aceasta ora nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza vremii nefavorabile. Ninge viscolit in judetele Buzau, Braila si Ialomita.

Citeste si:
Tradiții și obiceiuri în Ajun de Crăciun: De sute de ani se...
Tradiții și obiceiuri în Ajun...

Pe autostrazile A1, A2 si A3 traficul rutier este intens catre Bucuresti. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant. Le recomandam conducatorilor auto sa reduca viteza si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule.

In judetul Maramures a fost ridicata restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, care fusese impusa pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei, din cauza viscolului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.