Nicolae Banicioiu, Ministrul Tineretului si Sportului, a fost prezent sambata, la Arad, unde a sustinut o conferinta de presa, relataeza adevarul.ro.

Acesta a declarat ca din toamna acestui an se intentioneaza cresterea la 4 a numarului orelor de educatie fizica in scoli si, de asemenea, organizarea unor competitii nationale pentru sportul de masa, gen Daciada.

„Afectiunile cardio-vasculare, obezitatea si tot felul de efecte ale sedentarismului si ale faptului ca tinerii nu mai sunt obisnuiti nici cu miscarea, nici cu alimentatia sanatoasa, se reflecta in societatea romaneasca la cele mai mici varste. Acesta este unul dintre motivele pentru care am propus introducerea a 4 ore de sport in programa scolara, din care doua sa fie rezervate competitiilor scolare, discutiile in acest sens dintre reprezentantii MTS si cei ai Ministerului Educatiei si Cercetarii fiind avansate”, a declarat Nicolae Banicoiu.

Acesta a mai spus ca in prezent, doar 10-12% dintre copiii de varsta scolara din Romania mai vor sa faca sport, din acest punct de vedere tara noastra aflandu-se pe unul din ultimele locuri la nivel european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.