Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii lunare si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul aprilie-iunie in Romania.

Aprilie

Regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in general in limite apropiate de normele climatologice in sud-estul, sudul si vestul tarii, iar in restul teritoriului valorile termice vor fi sub mediile multianuale. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de normele climatologice in estul, sud-estul si sudul tarii, iar in restul teritoriului vor fi posibile valori peste mediile multianuale.

Mai

Temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori sub normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sudul si sud-estul tarii unde local valorile termice pot fi apropiate de mediile lunare. Cantitatile de precipitatii pot inregistra valori peste mediile multianuale in majoritatea zonelor, iar local in sud-estul, sudul si vestul tarii precipitatiile lunare vor fi in limite apropiate de normele climatologice.

Iunie

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a regiunilor tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.