Tribunalul Bucuresti a prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare preventiva pentru Ion si Vasile Balint, precum si pentru alti 12 membri ai clanurilor Camatarilor si Sportivilor, in dosarul in care sunt cercetati pentru infractiuni cu violenta si santaj.

Instanta Tribunalului Bucuresti a judecat joi cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventiva pentru Ion si Vasile Balint, cunoscuti ca Nutu si Sile Camataru, Radu Cristian Rosca, Andrei Cristian Badula, Alexandru Ionut Stoica, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Ioan Constandache, Gabriel Robert Busa, Marian Sirbu, Alexandru Razvan Vasile, Constantin Neata, Gigi Daniel Chiras si Adrian Raducu Bica, solicitarea fiind admisa de judecatori.

Potrivit MEDIAFAX, decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Liderii clanului Camatarilor, Ion si Vasile Balint, seful gruparii Sportivilor, Radu Cristian Rosca, si alte 26 de persoane au fost arestati preventiv pentru 29 de zile in urma unor decizii din 23 februarie ale Tribunalului Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzati de infractiuni cu violenta.

Deciziile au fost contestate la Curtea de Apel Bucuresti, care a dispus ca 14 membri ai clanurilor Camatarilor si Sportivilor, printre care si Ion si Vasile Baint, sa fie cercetati in arest, celelalte 15 persoane arestare fiind eliberate.

Potrivit deciziei Curtii de Apel Bucuresti, au ramas in arest Ion si Vasile Balint, Radu Cristian Rosca, Andrei Cristian Badula, Alexandru Ionut Stoica, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Ioan Constandache, Gabriel Robert Busa, Marian Sirbu, Alexandru Razvan Vasile, Constantin Neata, Gigi Daniel Chiras si Adrian Raducu Bica.

Totodata, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca fiul lui Nutu Camataru, Mario Nutu Balint, Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicusor Dumitrescu, Danut Ion, Florin Dragos Brosteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Geanina Narcisa Barbu, Licuta Udila si Bogdan Dumitrache sa fie cercetati in libertate, cu interdictia de a parasi Capitala. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au mai dispus cercetara in libertate a lui Remus Petrica Dinca si Eugen Parvan, in cazul lor nefiind luata nicio masura preventiva.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Cei 29 de membri ai clanurilor Camatarilor si Sportivilor fusesera retinuti de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in urma a 115 perchezitii, de la locuintele suspectilor fiind ridicate sume importante de bani, bijuterii, masini de lux si droguri.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 - 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane. De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, "generatoare de beneficii financiare substantiale", in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.