Viorica Dinu si Antonela Costache, suspendate de CSM din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, fost Staicu.

Antonela Costache si Viorica Dinu stabileau veritabile "tarife" pentru coruperea judecatorilor, singura lor preocupare fiind sa isi indeplineasca sarcinile asumate atunci cand luau mita pentru rezolvarea unor dosare, din discutiile lor rezultand "o evidenta obisnuinta" in fapte de coruptie, scrie MEDIAFAX.

"Scopul urmarit a constat in facilitatea obtinerii de catre anumite persoane cercetate in dosare penale a unor hotarari favorabile de la Curtea de Apel Bucuresti. Sarcina asumata de Costache Antonela Anemary este circumscrisa realizarii legaturii dintre cumparatorii de influenta (ramasi neidentificati pana in prezent) si autorul traficului de influenta, mediind intre acestia traditiunea folosului stabilit pentru «cumpararea» hotararilor judecatoresti favorabile dorite, iar Dinu Viorica este persoana care detine resorturile necesare pentru traficarea influentei asupra magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti", noteaza procurorii in referatul prezentat Tribunalului Bucuresti.

Cele doua judecatoare au mai discutat si despre haine de blana pe care le-au cumparat cu sume mari de bani, "aspect care a evidentiat situatia financiara prospera a acestora, in conditiile in care tocmai perfectasera detaliile privitoare la obtinerea unor foloase rezultate din desfasurarea unor fapte de coruptie", au mai aratat procurorii in documentul citat.

Din discutia purtata in mediul ambiental la 19 decembrie 2012 a rezultat ca judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache erau interesate sa obtina, prin trafic de influenta, pronuntarea de catre Curtea de Apel Bucuresti a unor hotarari partinitoare in trei dosare penale.

Procurorii au mai aratat ca, din ansamblul convorbirii ambientale, a rezultat faptul ca Viorica Dinu si Antonela Costache "au stabilite si uzitate de o perioada mai veche de timp anumite conexiuni cu diferiti judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, in vederea exercitarii unor acte materiale de traficare a influentei".

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Procurorii au mai notat in documentul citat ca Antonela Costache si Viorica Dinu au discutat si despre sumele de bani primite pentru traficul de influenta in dosare.

Din continutul discutiei ambientale a reiesit faptul ca Antonela Costache i-a inmanat Vioricai Dinu 32.500 de euro, din care 2.500 de euro ii erau destinati acesteia, iar diferenta de 30.000 de euro urmau sa ajunga prin intermediul ei la judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti pe langa care a lasat sa se inteleaga ca are influenta.

La randul sau, Antonela Costache si-a insusit suma de 2.500 de euro din cei 35.000 de euro proveniti de la persoane care i-au cerut sa intervina pentru a le fi date solutii favorabile in dosare. Procurorii au precizat ca aceste persoane nu au fost identificate pana in prezent.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, avocatii celor arestati declarand recurs, care urmeaza sa se judece la instanta suprema.

Citeste si:
O judecătoare impune sancțiuni împotriva avocaților lui Trump
O judecătoare impune...

Potrivit DNA, in acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, Daniel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, si sotia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile, precum si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu.

Citeste si:
Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache raman in arest
Judecatoarele Viorica Dinu si...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.