Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu se va desfiinta, insa sistemul de sanatate va fi reorganizat astfel incat Casele judetene de sanatate sa isi reduca cheltuielile de personal si de bunuri si servicii, a anuntat premierul Victor Ponta, citat de MEDIAFAX.

"Nu se desfiinteaza Casa Nationala (a Asigurarilor de Sanatate -n.r.). Ideea ministrului si, sigur ca trebuia sa discute cu dvs. inainte sa o anunte in presa, este de a stabili un tip de reorganizare care sa mai reduca costurile de personal, de bunuri si servicii ale Caselor (judetene -n.r.), iar promisiunea mea este ca absolut orice leu care este economisit prin aceasta reorganizare va ramane la sanatate. Adica nu dam in alta parte ceea ce se economiseste. Problema este de finantare a unitatilor care sunt la dvs", a spus Ponta, la Adunarea Generala a Consiliilor Judetene din Romania.

El a explicat, ulterior, ca ideea principala a fost ca nu se desfiinteaza Casele, ci se face o anumita restructurare, cum se face la toate autoritatile centrale.

"Si mai e un lucru pe care eu l-am stabilit cu Eugen Nicolaescu: toti banii, dar toti banii pe care ii economiseste prin aceste reorganizari, absolut toti raman la sanatate, deci nu-i iau la buget", a mai sustinut premierul, dupa ce a fost intrebat despre criticile aduse ministrului Sanatatii.

Incep marile schimbari in Sanatate. Organismele judetene vor fi desfiintate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.