Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori si viscol valabila in toata tara, de joi pana vineri seara.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in cursul zilei de joi, incepand de la ora 12.00, in 27 de judete din vestul, centrul si nordul tarii vor fi precipitatii sub forma de ploaie, care in noaptea de joi spre vineri se vor transforma in lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi 20 - 25 de litri pe metru patrat si izolat, indeosebi in zona montana, unde va ninge, 50 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de 55-70 de kilometri pe ora si peste 80-90 de kilometri pe ora la munte, iar ninsoarea va fi viscolita, transmite MEDIAFAX.

Sursa foto: ANM

Vineri, de la ora 10.00 pana la ora 20.00, avertizarea va fi valabila in toata tara. In acest interval, vantul va avea intensificari in toate regiunile, cu viteze la rafala de 55-70 de kilometri pe ora si peste 90 de kilometri pe ora la munte.

In Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si in nordul Moldovei, precum si la munte va mai ninge slab, dar viscolit.

Sursa foto: ANM

Vremea va intra intr-un proces de racire, care se va resimti la inceput in regiunile intracarpatice, iar in zilele de sambata si duminica in intreaga tara, a precizat ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.