Social 12 Martie 2013 09:55
Politistii si procurorii fac sase perchezitii in Dolj, Olt, Ilfov si Bucuresti, fiind vizati administratori si directori ai unor firme din Olt care, cu sprijinul unor functionari publici, ar fi beneficiat de rambursari ilegale de TVA de peste cinci milioane de lei folosind facturi fiscale fictive.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2009 - 2011, membrii grupului infractional organizat, cu sprijinul unor functionari publici din Olt, in calitate de administratori sau directori ai mai multor societati comerciale din judetul Olt, ar fi beneficiat de rambursari si compensari ilegale de TVA pentru activitatile economice desfasurate in cuantum de 5.276.924 de lei.

Potrivit MEDIAFAX, membrii gruparii ar fi creat un circuit financiar in care ar fi introdus mai multe societati comerciale de tip "fantoma" si, sub aparenta desfasurarii unor relatii comerciale intre firme, ar fi inregistrat in contabilitate facturi fiscale fictive, in baza carora au compensat si rambursat TVA aferenta operatiunilor consemnate in documente, se arata intr-un comunicat de presa de marti al Politiei Romane.

Totodata, anchetatorii au mai stabilit ca, in perioada 2009 - 2010, unul dintre membrii grupului infractional organizat, in baza acelorasi operatiuni comerciale fictive, a obtinut subventii din partea Ministerului Agriculturii de aproximativ noua milioane de lei, pentru a repune in functiune sistemul de irigatii de pe raza unei localitati din judetul Olt.

"Sumele de bani obtinute au fost retrase de catre membrii gruparii din conturile bancare apartinand societatilor comerciale introduse in circuitul financiar fictiv sub diverse justificari", a precizat Politia Romana.

In acest caz se fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Anchetatorii vor pune in executare opt mandate de aducere, persoanele vizate urmand sa fie audiate la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.

Perchezitiile sunt facute de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova - Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor si procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, cu sprinul politistior de la BCCO Bucuresti si SCCO Olt. Ancheta a fost sprijinita de Directia de Operatiuni Speciale.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.