Noul Plan Urbanistic General (PUG), care este acum in lucru, va impuna ca cladirile noi care vor construi in oras sa fie "frumoase", au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate proiectantilor.

Pana acum, cand se autoriza o constructie, Primaria putea sa spuna doar cate de inalta poate sa fie si cum sa fie pozitionata pe teren, insa nu se putea pronunta asupra designului arhitectural.

In plus, noul PUG va incerca sa defineasca care este identitatea Bucurestiului si sa impuna prin reguli pastrarea ei. O schimbare majora se va produce si in zonele protejate, proiectantii urmand sa le regandeasca.

PUG-ul va avea trei paliere esentiale:

  • Bucurestiul permanent - care trebuie sa raspunda nevoilor fundamentale ale bucurestenilor (transport public, utilitati),
  • Bucurestiul identitar - un oras unic, in care se va incerca crearea unor noi simboluri simboluri,
  • Bucurestiul european care trebuie sa respecte anumiti parametri stabiliti de UE (cati mp de spatiu verde, poluare, facilitati).

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.