Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a anuntat joi ca intentioneaza dublarea numarului de ore de educatie fizica si sport pentru intregul invatamant preuniversitar, respectiv atat pentru gimnaziu, cat si pentru liceu.

Pricopie a facut acest anunt cu prilejul lansarii competitiei "Cupa Ministerului Educatiei Nationale la Fotbal", relateaza MEDIAFAX.

"Prima masura, pe care deja am anuntat-o, este dublarea numarului de ore de miscare in grupa de varsta corespunzatoare claselor I-IV. Ordinul de ministru privind planul-cadru probabil ca va fi semnat luni, cel tarziu. Vom dubla numarul de ore de educatie fizica si sport si la clasele V-VIII, respectiv IX-XII", a spus ministrul.

Remus Pricopie a recunoscut ca infrastructura pentru sport este insuficient dezvoltata in scoli, insa, in acelasi timp, exista facilitati care nu sunt folosite.

"Cand Guvernul a decis sa reinvesteasca in sport, evident ca este un semnal si catre autoritatile locale si minister ca investitiile sa continue in acest domeniu. Este bine sa discutam si cu Ministerul Tineretului si Sportului, sa vedem cum folosim impreuna infrastructura pe care o avem", a continuat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.