Un elicopter militar IAR - 330 Puma s-a prabusit, joi, in jurul orei 16:15, la Filipesti, in judetul Bacau.

[UPDATE] Doi morti si trei raniti

Ultimul bilant al accidentului se ridica la doua persoane decedate si trei raniti.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a spus ca informatiile pe care le are arata ca doua persoane au murit, iar alte trei sunt grav ranite si vor fi aduse cu o aeronava a MApN la un spital din Bucuresti.

Ministrul Apararii a spus ca cei trei raniti grav vor fi adusi la un spital din Bucuresti cu cealalta aeronava militara care participa la zborul de instructie in formatie alaturi de elicopterul parbusit.

"S-a vorbit deja cu Raed Arafat pentru a pune la dispozitie un echipaj SMURD care sa ii insoteasca pe raniti. cele doua elicoptere faceau un zbor de instructie in formatie. Nu putem pune prabusirea elicopterului pe seama conditiilor tehnice ale elicopterelor intrucat toate aparatele care efectueaza astfel de zboruri sunt atent verificate", a spus Dusa, precizand ca accidentul s-a produs in timpul unui exercitiu militar obisnuit.

Ministrul a mai spus ca a numit o comisie de ancheta care sa mearga la locul prabusirii elicopterului, precizand ca in scurt timp si el va merge acolo.

Conform surselor citate, doi dintre pasageri au murit pe loc, iar alti trei au fost raniti si vor fi dusi la un spital militar.



Localnicii au apelat numarul unic de urgenta 112 dupa ce au vazut in zona flacari si fum. Potrivit primelor informatii, accidentul s-a soldat cu trei victime.

Elicopterul care s-a prabusit nu zbura singur, era insotit de un alt elicopter, de acelasi model, si efectua, cel mai probabil, un zbor de antrenament.

Patru autospeciale ale ISU s-au deplasat la fata locului. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute la aceasta ora, scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.