Social 6 Martie 2013 11:34
Un tanar de 21 de ani protesteaza, miercuri, legat cu lanturi de gardul unei clinici private din Pitesti, fata de un medic ginecolog care are contract de colaborare cu institutia si pe care il acuza de malpraxis, sustinand ca i-a omorat copilul la nastere, iar anchetele in acest caz treneaza.

Tanarul, Florin Oprea, sustine ca medicul este responsabil de moartea bebelusului sau, la nastere, in octombrie 2011, si ca anchetele treneaza si se incearca musamalizarea cazului, in timp ce doctorul vinovat este lasat sa profeseze in continuare, scrie MEDIAFAX.

"Este un caz de un an si jumatate si nu mai stiu nimic de el, de rezultatele lui. Bebelusul a avut o moarte violenta, cauzata de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au impins bebelusul inapoi in pantece, l-au lovit cu forcepsul si apoi au operat-o pe sotie. Am facut plangere impotriva medicilor care au asistat-o la nastere pe sotie. Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic sa ii fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisa in acest caz treneaza si se incearca musamalizarea cazului, vreau ca dosarul sa ajunga la instanta si doctorul vinovat sa plateasca, sa nu mai fie lasat sa profeseze in continuare. Vreau sa nu mai practice ginecologia, sa nu mai fie medic pentru ca altcineva sa nu mai pateasca ce am patit ei si sotia mea", a declarat tanarul protestatar, Florin Oprea

Din primele date prezentate de tanar rezulta ca dosarul nu a ajuns in instanta, iar protestatarul cere urgentarea solutionarii acestuia si trimiterea lui la instanta.

Tanarul este legat cu lanturi de gardul clinicii private aflate in centrul Pitestiului, iar la fata locului sunt pompieri militari si jandarmi care supravegheaza protestul.

Bebelusul a murit la Maternitatea din Pitesti in octombrie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.