Sindicalistii de la metrou vor protesta miercuri in fata Ministerului Transporturilor, de unde vor pleca in mars spre Piata Victoriei, nemultumiti ca nu vor fi majorate salariile.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) a spus ca protestatarii vor veni miercuri, in jurul orei 12.30, in fata Ministerului Transporturilor, apoi vor pleca in mars spre Piata Victoriei. Radoi a precizat ca sindicalistii de la metrou sunt sustinuti de cei de la CFR si de la RATB.

Radoi a mai spus ca pentru actiunile de la Ministerul Transporturilor (MT) si Palatul Victoria nu au autorizatie si spera ca protestatarii sa nu fie amendati, precizand ca a obtinut doar un acord verbal de la Politie si Jandarmerie.

Liderul USLM a declarat ca, in conditiile in care contractul colectiv de munca expira in 31 martie, sindicalistilor li s-a spus ca fondul de salarii este acelasi ca cel din 2012, "care de fapt este acelasi ca in 2008".

Totodata, sindicalistii sunt nemultumiti de proiectul privind transferul Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor la Primaria Capitalei. Radoi a precizat ca acest proiect prevede ca angajatii de la Metrorex vor fi salarizati ca bugetari, ceea ce ar insemna diminuarea salariilor.

Ion Radoi a mai spus ca dupa 1 aprilie se poate ajunge pana la greva generala la metrou, daca sindicalistii nu vor putea negocia contractul colectiv de munca, scrie MEDIAFAX.

In urma cu o luna, presedintele USLM declara ca bugetul de 90 de milioane de lei alocat Metrorex in 2013 este de 8,5 ori mai mic decat cel de anul trecut, cand suma alocata companiei a fost de 750 de milioane de lei. Radoi spunea ca daca suma alocata nu va fi majorata, compania va avea de suferit.

Liderul USLM mai spunea ca pe 31 martie expira contractul colectiv de munca si ca, in acest context, Metrorex nu poate suporta diminuarea altor drepturi. El preciza ca angajatii au renuntat la al treisprezecelea salariu si la primele oferite in cazul sarbatorilor legale, dar nu mai accepta alte diminuari salariale, cu atat mai mult cu cat Guvernul anunta in prezent o serie de mariri de taxe si scumpiri.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.