SRI a anuntat ca Romania a fost tinta unui atac informatic din partea unui alt stat.

Conform informatiilor eliberate pana in prezent, patru institutii guvernamentale ale Romaniei au fost atacate, relateaza Realitatea TV. Serviciile de informatii nu au vrut sa elibereze si numele acestor institutii.

Atacul cibernetic semnalat recent are un impact mai mare decat Red October, prin nivelul tehnologic, are relevanta in planul securitatii nationale a Romaniei si este realizat de o entitate care prezinta caracteristicile unui actor statal, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al SRI.

Sorin Sava a declarat, referitor la informatia potrivit careia mai multe organizatii guvernamentale din Europa, inclusiv din Romania, au fost victima unui atac informatic prin intermediul unui aplicatii de tip malware, creata pentru a spiona si colecta informatii geopolitice confidentiale, ca SRI confirma ca este vorba despre un nou atac cibernetic la adresa Romaniei, la finalul lunii februarie.

"Acest atac este unul cu totul nou fata de Red October, este realizat insa de o entitate care prezinta caracteristicile unui actor statal. Din estimarile SRI, acest atac are un impact mai mare, din cauza nivelului tehnologic superior, care ii perimite sa se disimuleze mai bine si sa preia sub control reteaua compromisa, in scop exfiltrarii (opusul infiltrarii, n.r.) de informatii.

Potrivit si estimarilor SRI, atacul are cu certitudine relevanta in planul securitatii nationale a Romaniei prin profilul entitatilor compromise, motiv pentru care, in prezent, Serviciul, prin echipele specializate de reactie la atacuri cibernetice, intreprinde masuri specifice pentru identificarea tuturor entitatilor afectate, evitarea consecintelor si stoparea atacului", a spus Sava.

El a mentionat ca SRI coopereaza, in acest scop, cu STS si CERC-RO (Centrul national de raspuns la incidente de securitate cibernetica, n.r.).

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.