Vasile Balint, zis Sile Camataru, a fost dus, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat, el fiind arestat intr-un alt dosar al DIICOT, potrivit unor surse judiciare.

Sile Camataru, liderul clanului Camatarilor, Radu Cristian Rosca, liderul gruparii Sportivilor, si alte 22 de persoane au fost arestati preventiv in 23 februarie, de un complet de la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, in aceeasi zi, un alt complet de judecata de la Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, Gigi Daniel Chiras, Licuta Udila, Adrian Raducu Bica si Bogdan Dumitrache. Decizia a fost contestata de cei cinci la Curtea de Apel Bucuresti, care judeca joi recursurile lor.

Completul de judecata care a dispus arestarea preventiva a lui Nutu Camataru si a celorlalte patru persoane a dat publicitatii miercuri motivarea deciziei din 23 februarie. Instanta arata in motivare ca Nutu Camataru a fugit cu cateva ore inainte ca anchetatorii sa descinda la casa acestuia, fiind gasit intr-o locuinta, unde s-a ascuns pentru a nu fi retinut.

Pe de alta parte, instanta a aratat ca un raport al Institutului National de Criminalistica dovedeste ca munitia si pistoalele examinate in rapoartele de constatare tehnico-stiintifica "prezinta asemanari in ceea ce priveste modul de modificare, ca atat cartusele cat si pistoalele au fost modificate in scopul de a le schimba caracterul neletal, cu efect sonor si cu scopul de a trage munitie cu proiectil metalic cu caracter posibil letal".

Instanta a aratat ca daca ar fi lasati in libertate, exista riscul ca acestia sa reia activitatea infractionala, precizand totodata ca au fost condamnati sau sunt cercetati penal pentru infractiuni similare, "dand astfel dovada de o perseverenta infractionala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.