Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, propune modificarea Legii educatiei in sensul mentinerii clasei a IX-a la liceu, demersul fiind agreat atat de sindicatelele din invatamantul preuniversitar si universitar, cat si de parinti.

Pricopie a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ca propunerea a fost avansata Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, urmand sa fie parcursi pasii necesari pentru legiferarea modificarii.

Potrivit ministrului, trecerea clasei a IX-a in ciclul gimnazial, prevazuta de Legea educatiei adoptata in mandatul lui Daniel Funeriu, ar bulversa sistemul de invatamant la fel cum au facut-o deja alte prevederi ale aceluiasi act normativ. In plus, considera Remus Pricopie, sistemul de invatamant romanesc este configurat, inclusiv din punct de vedere al infrastructurii, pentru un ciclu liceal de patru ani, si nu pentru unul de trei ani, care sa includa doar clasele a X-a, a XI-a si a XII-a.

"Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu ar fi bulversat sistemul de invatamant. Nu avem infrastructura necesara. Au fost foarte multe probleme atunci cand s-a introdus clasa pregatitoare. Ce s-ar fi intamplat cu inca o clasa introdusa in invațamantul obligatoriu?", spune presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Un alt motiv pentru care mutarea clasei a IX-a la gimnaziu nu este o solutie buna il reprezinta, in opinia FSLI, faptul ca elevii care ar urma sa termine clasa a IX-a ar fi aruncati pe piata muncii fara niciun certificat de competente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.