Adrian Nastase a avut un comportament conform "intru totul" cu rigorile mediului carceral si nu a fost niciodata sanctionat, iar regimul de detentie si-a atins scopul pentru care fostul premier a fost condamnat, arata instanta Judecatoriei Sectorului 4 in motivarea deciziei de eliberare.

In 12 februarie, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea lui Adrian Nastase de eliberare inainte de termen.

Potrivit MEDIAFAX, instanta a notat in motivarea deciziei, data publicitatii miercuri, ca in caracterizarea atasata procesului verbal se arata ca Adrian Nastase a avut "un comportament conform intru totul cu exigentele si rigorile pe care le presupune mediul carceral, nefiind sanctionat niciodata".

"De asemenea, instanta retine ca este indeplinita si conditia dovezilor temeinice de indreptare, concluzie ce rezulta din aceeasi caracterizare care releva participarea constanta a condamnatului la nu mai putin de 17 programe educationale, pe parcursul carora s-a implicat in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate, fapt ce a condus la acordarea a trei recompense constand in suplimentari ale drepturilor", se mai arata in motivare.

Instanta a mai aratat ca "detinutul, ulterior analizei din 4 ianuarie care a precedat prezenta propunere, a continuat in aceeasi maniera, la data de 24 ianuarie fiind din nou recompensat cu suplimentarea drepturilor la pachet si vizita".

"Sustinerea procurorului in sensul neindeplinirii conditiei dovezilor temeinice de indreptare, rezultand din faptul ca detinutul a publicat pe internet, prin intermediul unor materiale scrise predate familiei, articole in care critica sistemul judiciar din Romania, inclusiv aprecieri la adresa magistratilor care au dispus condamnarea sa, nu poate fi primita deoarece prevederile art. 59 alin. 1 Cp au in vedere exclusiv conduita detinutului pe perioada incarcerarii si eforturile depuse de acesta pe calea reinsertiei sociale, nu si atitudinea sa fata de fapta sau fata de organele judiciare care l-au urmarit penal si apoi condamnat. Consideram ca materialele prezentate de procuror, inclusiv cel privind prezenta cauza (postat la 14.01.2013), reprezinta pareri personale ale condamnatului ce se circumscriu dreptului la opinie si libera exprimare", mai noteaza judecatorul in motivare.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.