Cel mai mare festival din Romania dedicat Sfantului Patrick va avea loc la Bucuresti, in perioada 15 - 19 martie, pentru a marca presedintia irlandeza a Consiliului Uniunii Europene, evenimentul constand intr-o serie de manifestari culturale si artistice.

Sarbatoarea nationala a Irlandei, dedicata patronului ei spiritual Sfantul Patrick, celebrata pe 17 martie, va aduce bucurestenilor numeroase concerte de muzica irlandeza, o parada cu care alegorice, reprezentatii de dans specific irlandez, baluri si receptii oficiale.

Festivalul dedicat Sfantului Patrick 2013 va debuta pe 15 martie cu un bal de gala, ce va avea loc in cadrul hotelului JW Marriott. Invitati de onoare ai evenimentului vor fi soprana Felicia Filip, trupa de dans irlandez The Irish Way, formatia de muzica traditional irlandeza Coras, cantaretul Ducu Bertzi si vocalista irlandeza Aoife Dermody.

In ziua urmatoare, pe 16 martie, bucurestenii se vor putea bucura de un spectacol de dans specific irlandez si un concert cu o serie de tineri cantareti din Irlanda la teatrul ArCuB din Capitala.

Pe 17 martie, Calea Victoriei si strazile Centrului Istoric vor rasuna pe ritmul cimpoaielor si tobelor ce vor insoti o suita de care alegorice si trupe de dansatori irlandezi. Parada se va inchide cu un concert in aer liber la care sunt invitate atat trupe irlandeze, cat si romanesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.