Cateva sute de turisti au ramas blocati pe Muntele Semenic, din judetul Caras-Severin, din cauza viscolului si a troienelor care au blocat drumul, turistii refuzand sa fie evacuati de catre salvamontisti deoarece nu vor sa-si paraseasca autoturismele.

Seful Salvamont Caras-Severin, Valentin Balaban, a declarat, duminica, ca mai multe persoane se afla pe Muntele Semenic, insa refuza sa fie evacuate de catre echipa Salvamont, drumul dintre Prislop si Semenic fiind blocat pe o portiune de patru kilometri din cauza viscolului si zapezii.

"Sunt cateva sute de persoane care au ramas pe munte din propria lor dorinta. Noi putem sa intervenim sa ii evacuam in orice moment, insa ei nu doresc sa paraseasca locatia pentru a nu-si abandona masinile cu care au urcat pe munte. O portiune de patru kilometri de drum intre Prislop si Semenic, o vale mai exact, este blocata de viscol in acest moment", a declarat Balaban, pentru MEDIAFAX.

Potrivit sefului Salvamont, in prezent se lucreaza la deblocarea drumului, insa operatiunea este ingreunata din cauza viscolului.

In judetul Caras-Severin a fost emisa o atentionare meteorologica cod galben de vant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.