O femeie de 31 de ani din Timisoara, care este insarcinata si care a fost diagnosticata cu gripa AH1N1, este internata in stare grava la Spitalul Judetean din municipiu, fiindu-i montat un "plaman artificial", iar medicii sunt rezervati cu privire la sansele ei de supravietuire.

Seful Sectiei Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Timisoara, medicul Dorel Sandesc, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca o femeie de 31 de ani, din Timisoara, insarcinata, a fost diagnosticata cu gripa AH1N1, iar acum se afla in stare grava la spital.

"Avem o doamna internata cu diagnosticul de gripa AH1N1 confirmat, este gravida si are o forma severa de virus, amenintatoare de moarte. I-am montat un plaman artificial, insa starea ei e grava, repet, nu garantam ca va supravietui", a declarat Sandesc.

Potrivit medicului, femeia a fost internata, duminica, la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, unde i s-a montat "plamanul artificial" - un dispozitiv care asigura eliminarea dioxidului de carbon in exces si oxigenarea sangelui, apoi a fost transportata la sectia ATI a Spitalului Judetean din Timisoara.

Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Judetean, femeia se afla in saptamana a 27-a de sarcina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.