Peste 420 de copii din judetul Vaslui au cazut, in ultimul an, victime ale abuzurilor si neglijarii severe manifestate in special de catre parinti, in 131 de cazuri minorii fiind scosi in regim de urgenta din familie si dati in plasament la asistenti maternali.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a inregistrat in ultimul an un numar de 427 cazuri de neglijare si abuzuri manifestate in special de parinti asupra propriilor copii, de la violenta fizica si sexuala, pana la abuz emotional si exploatare prin munca. In 55 de situatii, organele abilitate au inceput urmarirea penala impotriva agresorilor, in mai bine de jumatate dintre cazuri pentru infractiuni la viata sexuala.

"Din pacate, se constata ca abuzurile la care sunt expusi copiii este un fenomen greu de controlat la nivelul judetului Vaslui. Cauzele care conduc la asemenea manifestari sunt multiple, de la carentele educationale ale parintilor si consumul de alcool, pana la climatul instabil si lipsa veniturilor realizate de familie in raport cu numarul de copii si nevoile acestora. In comunitatile rurale, si nu numai, fenomenul neglijarii si abuzului asupra copilului se pare ca ramane in continuare o dificultate majora ce necesita eforturi de educare a parintilor in lipsa unei culturi non-violente", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Ionut Danila, scrie MEDIAFAX.

Din cei 427 de copii neglijati si abuzati, 131 de minori au fost scosi din familie si dati in plasament la asistenti maternali profesionisti, fie prin dispozitie ale conducerii DGASPC Vaslui, fie prin ordonante presedintiale ale instantelor de judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.