Tinerii elevi romani castiga medalie dupa medalie la cele mai importante concursuri educationale derulate la nivel international.

Colegiul "Costache Negruzzi" (Iasi)

Elevii din acest colegiu au obtinut in 2012 trei premii la competitiile internationale.

Astfel, la Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana a fost obtinut premiul intai, medalia de argint a fost obtinuta la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, iar la Olimpiada Internationala de Matematica pentru Eleve a fost obtinuta medalia de argint.

Liceul Teoretic "Marton Aron" (Miercurea Ciuc)

Elevii liceului teoretic au obtinut anul trecut patru premii internationale, dintre care un premiu trei si trei mentiuni.

Rezultatele bune au fost obtinute la Olimpiada Internationala de matematica pentru liceeele maghiare din Europa si la Olimpiada Internationala de limba, literatura si cultura maghiara "Apaczai Csere Janos".

Colegiul National "I.L. Caragiale" (Ploiesti)

Elevii colegiului au obtinut anul trecut patru premii, respectiv cate o medalie de aur, argint si bronz, precum si un premiu trei.

Competitiile la care tinerii au excelat sunt Olimpiada Balcanica de Informatica, Olimpiada Internationala de Informatica, Olimpiada de Informatica a Europei Centrale si la Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.