Agentiile de turism au propus guvernului prelungirea vacantei de 1 Mai.

Propunerea vine din partea Agentiei Nationale a Agentiilor de Turism si Asociatia Litoral – Delta Dunarii si a fost inaintata Guvernului si Ministerului Turismului, fiind asteptata in curand o decizie in privinta acestei propuneri.

Propunerea are drept scop stimularea turismului catre statiunile romanesti, scrie adevarul.ro.

Agentia Nationala a Agentiilor de Turism si Asociatia Litoral - Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai - Ziua Tineretului - si 3 mai sa fie acordate ca zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, pentru a stimula circulatia turistica catre statiunile turistice din Romania si catre litoralul romanesc, ceea ce ne va permite sa dam un start excelent sezonului 2013.

Conform traditiei, litoralul romanesc este destinatia-vedeta pentru mini-vacanta de 1 mai, care, in acest an, printr-o conjunctura fericita, cade in aceeasi saptamana cu Pastele. Mini-vacanta de sase zile ar stimula turismul in Romania, ceea ce ne-ar permite sa dam un start excelent sezonului estival 2013”, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii.

Daca Guvernul va accepta propunerea, bugetarii ar putea intra in vacanta la finalul zilei de 30 aprilie si ar urma sa revina la serviciu pe 7 mai. Anul acesta Pastele se sarbatoreste pe 5 mai.

Anul trecut,
dupa ce s-a acordat bugetarilor liber in ziua de 30 aprilie (care pica intr-o luni), 40.000 de turisti s-au ingramadit pe litoral, in conditiile in care se estimau doar 30.000 de sosiri. In total, 117.000 de turisti s-au cazat in statiunile turistice cu ocazia minivacantei de 1 Mai de anul trecut.

Cele mai aglomerate au fost statiunile de pe litoral, Mamaia (in jur de 22.000 de turisti si un grad de ocupare de 100%), Vama Veche (aproximativ 15.000 de turisti si un grad de ocupare de 100%), Brasov (in jur de 12.000 de turisti si un grad de ocupare de 80%), Bihor (peste 8.400 de turisti si un grad de ocupare de 74%) si Prahova (aproximativ 8.300 de turisti si un grad de ocupare de 75%).

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.