Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine ca Romania are nevoie de infrastructura noua care sa inlocuiasca mai multe cladiri vechi de 200 de ani.

„Avem nevoie de cabinete medicale in mediul rural pentru ca suntem in situatia in care exista resursa umana calificata dar fara constructii medicale functionale. Trebuie sa dam drumul de urgenta la cel puțin 2 spitale regionale, in Cluj si Iasi. Avem nevoie de inca doua unitati regionale oncologice la Timisoara si Constanta, astfel incat sa acoperim toata tara in ceea ce priveste asistenta medicala pentru oncologie.

Dorim sa punem pe picioare un program important de achiziție de aparatura medicala de radioterapie si imagistica”, a declarat ministrul Sanatayii, in timpul intalnirii de cu reprezentanyii Bancii Mondiale.

Eugen Nicolaescu a mai precizat ca nevoia de finantare pentru astfel proiecte se ridica la minimum 4-5 miliarde de euro si ca urmare „orice finanyare este necesara si binevenita”, scrie evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.