Monica Petrica, prim-balerina a Operei Nationale Bucuresti, va organiza, joi, o demonstratie de tango argentinian la Biblioteca Nationala, in cadrul campaniei internationale de combatere a violentei impotriva femeilor "One Billion Rising".

In 14 februarie, un miliard de femei, alaturi de oamenii care le iubesc, sunt incurajate sa se ridice, sa danseze si sa pledeze pentru un sfarsit al violentelor, in cadrul "One Billion Rising" - cea mai ambitioasa actiune din istoria miscarii V-Day, al carei obiectiv este stoparea violentelor indreptate asupra femeilor.

In Romania, evenimentul va fi marcat printr-o demonstratie de tango argentinian, organizata sub forma unui flashmob, joi, de la 19.00, la Biblioteca Nationala.

Invitata speciala va fi Monica Petrica, prim-balerina a Operei Nationale, careia i se vor alatura alte cateva zeci de cupluri de dansatori, precum si instructorii de la TangoTangent.

"Am acceptat fara ezitare invitatia prietenilor de la TangoTangent sa particip la acest eveniment, mai ales ca o pot face prin dans - pasiunea mea de-o viata. In Romania, din pacate inca, femeile sunt constant dezavantajate in societate, oricat de greu ne-ar fi s-o recunoastem. In randul multora dintre ele exista lipsa de incredere de sine, teama de a-si spune raspicat punctul de vedere si, uneori, chiar frica de persecutie. E momentul sa luam atitudine si sa afirmam cu tarie ca femeile, din Romania si din intreaga lume, ar trebui sa fie constiente de calitatile lor si ca fiecare femeie merita sa fie pretuita, respectata, ocrotita si mai ales, iubita", a declarat Monica Petrica, scrie MEIDAFAX.

Organizatorul evenimentului, Gilbert Iscu, crede ca tangoul reprezinta simbolul ideal al miscarii "One billion rising", deoarece in acest dans femeia este protejata si pusa in valoare.

"Tangoul este una dintre modalitatile cele mai creative prin care femeia isi poate exprima feminitatea si frumusetea interioara. Este un dans al eliberarii, al comunicarii cu partenerul, dans care te ajuta sa te redescoperi, sa dobandesti mai multa incredere in tine si chiar sa fii mai fericita", spune Gilbert Iscu.

Pana in prezent, au facut campanie pentru "One Billion Rising" sute de organizatii internationale si activisti printre care personalitati ca Rosario Dawson, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Anne Hathaway, Donna Karan, Jennifer Lawrence, Dylan McDermott, Robert Redford, Lily Tomlin, Rosie Huntington-Whitely.

Citeste si:
Daniel Pavel a răbfunit. Concurenții au reușit să-l scoată din...
Daniel Pavel a răbfunit....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.