Furnizarea energiei electrice catre combinatului Oltchim va fi oprita, din 15 februarie, de la ora 00.00, de catre CET Govora, a decis, joi, Consiliul Judetean Valcea.

UPDATE

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi ca alimentarea cu electricitate a Oltchim Ramnicu-Valcea nu va fi oprita, combinatul chimic avand asigurata finantarea pentru achizitia energiei pana la sfarsitul lunii februarie.

"Nu va fi oprit curentul electric. Exista finantare pentru plata energiei pana la sfarsitul lunii februarie", a afirmat Vosganian intr-o conferinta de presa.



Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Valcea.

"In 30 ianuarie Oltchim a intrat in procedura de insolventa, iar decizia de astazi este fireasca in acest moment. Am decis prin vot unanim sistarea furnizarii energiei electrice de la 15 februarie, ora 00.00, de la CET Govora catre Oltchim. In 28 decembrie 2012, Consiliul Judetean a decis in sedinta extraordinara ca energia electrica sa fie furnizata Oltchim pana la 31 martie 2013, dar nu am anticipat atunci faptul ca agentul economic va intra in insolventa. Oltchim poate primi curent electric de la CET Govora daca dovedeste ulterior ca dispune de suma necesara achitarii facturilor, dar aceasta situatie nu mai depinde de noi", a declarat, joi, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Cilea, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca daca pana vineri, cand este data limita, Oltchim face dovada ca poate plati o parte a datoriei este posibil sa se revina asupra deciziei de oprire a furnizarii energiei electrice.

CET Govora este in subordinea Consiliului Judetean Valcea si furnizeaza energie electrica si energie termica pentru populatia din Ramnicu Valcea, dar si pentru Oltchim.

Zece dintre grevistii foamei de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea au mers, joi, la sediul Prefecturii si al Consiliului Judetean, pentru a sta de vorba cu conducerile institutiilor, la fata locului ajungand si o ambulanta, dupa ce unuia dintre protestarai i s-a facut rau.

"Nu ne-au dat banii de capital de lucru, nu dau banii pe salarii, nu mai avem materii prime, avem rate la banci si nu putem plati utilitatile la locuinte. Avem copii la scoala, ne-a ajuns cutitul la os. Suntem mintiti in continuare, ne-au pacalit si ne duc cu vorba. Vom ramane in greva foamei pana cand guvernantii, conducerea Oltchim si administratorul judiciar vor intelege sa nu ne mai sfideze. Cerem sprijinul prefectului de Valcea si presedintelui Consiliului Judetean", a spus un grevist al foamei.

Citeste si:
Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze de la Oltchim...
Comisia Europeana cere...

Un numar de 23 de angajati ai Olchim, intre care doua femei, se afla in greva foamei, 18 dintre acestia recurgand de marti la aceasta forma de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.