Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza, marti, in Piata Constitutiei din Capitala, cerand demisia conducerii, pe care o acuza de "incapacitate si nepasare", care vor duce la reducerea salariilor, la desfiintarea de oficii postale urbane si a tuturor ghiseelor postale rurale.

Protestatarii au steaguri cu insemnul Federatiei Lucratorilor Postali din Romania si bannere pe care scrie "Nica, demisia!", "Nu vinde Posta!, "Dispretul vostru, protestul nostru", "Ion Smeeianu, sluga lui Nica", "Vrem sa muncim", "Director general = 8000 euro/luna, postas 800 lei/luna, "Ultima reduta, Posta Romana", striga "Demisia" si huiduie.

Potrivit liderului Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu, la mitingul din Piata Constitutiei sunt sindicalisti din aproape toata tara, transmite MEDIAFAX.

Matei Bratianu a spus ca angajatii Companiei Posta Romana trebuie sa cumpere din banii lor consumabile, iar soferii trebuie sa repare singuri masinile de serviciu.

In 7 februarie, aproximativ 100 de angajati ai Companiei Nationale Posta Romana au pichetat sediul institutiei.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania acuza de "incapacitate si rea-vointa asa-zisii mari experti ai Postei Romane", care nu au produs si implementat "nici macar o singura masura coerenta si concreta de functionare durabila a acestei companii in piata serviciilor postale din Romania".

Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, declara ca protestele angajatilor de la Posta Romana "nu au niciun obiectiv" si reprezinta "o manipulare" facuta de "cativa smecheri de acolo, care si-au vazut daramate interesele lor private".

"Protestele celor cativa salariati de la Posta nu au niciun obiectiv. Nu se protesteaza impotriva a ceva, se protesteaza impotriva a nimic. Probabil este vorba de cativa smecheri de acolo care se afla in spate si care si-au vazut daramate interesele lor private. Nu pot sa garantez decat locurile de munca ale celor care sunt seriosi si isi fac treaba, celor care fura pensiile oamenilor, in niciun caz. Cereti celor care protesteaza sa va arate o singura hartie sau o singura decizie a cuiva impotriva careia ei protesteaza si o sa va dati seama cat de mare si de umflata este gogoasa si manipularea care se face pe seama salariatilor simpli din Posta Romana", spunea ministrul Dan Nica.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.