Doua doctorite au fost deferite justitiei de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica ai parchetului instantei supreme.

Pacienta fusese supusa unei operatii de cezariana, in urma careia a suferit o hemoragie interna, nedepistata la timp de medici, scrie MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 11 octombrie 2007, inculpata Ana-Maria Cezara Bucur, in calitate de medic primar de obstetrica ginecologie, "a efectuat o manopera chirurgicala defectuoasa asupra victimei I.N. (40 de ani), in cursul unei operatii de cezariana, constand in faptul ca nu a suturat un vas de sange de calibru important ce a avut drept consecinta o hemoragie interna, imprejurare ce a condus la decesul victimei".

Totodata, arata sursa citata, Monica Dumitrascu, medic specialist ATI in cadrul aceluiasi spital, fiind de garda la data cand i s-a efectuat victimei operatia cezariana, nu a asigurat urmarirea postoperatorie a acesteia, care era internata in salonul ATI, aflat in directa supraveghere a inculpatei, astfel ca hemoragia interna nu a fost detectata, fapt pentru care nici nu s-a intervenit pentru salvarea pacientei, care a sangerat pana a decedat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.