Romania se afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul deceselor cauzate de lipsa medicamentelor, sustine eurodeputatul PDL de Suceava, Petru Luhan.

Europarlamentarul a spus ca plenul Parlamentului European a votat saptamana aceasta directiva ce reglementeaza transparenta masurilor de stabilire a preturilor medicamentelor la nivel european si ca PE a propus o limita de 60 de zile pentru deciziile cu privire la stabilirea preturilor si la rambursarea pentru medicamente generice, astfel incat sa fie disponibile mai repede, iar pacientii si sistemele de asigurari sociale sa poata economisi bani.

Eurodeputatul precizeaza ca, in conformitate cu textul votat, deciziile privind noile medicamente vor respecta termenul actual de 180 zile, iar pentru evitarea abuzurilor, primirea cererii va trebui confirmata de catre autoritatile nationale in termen de zece zile, scrie capital.ro.

Luhan sustine ca a semnalat intr-o interventie in plenul PE ca romanii au cel mai mult de suferit dintre toti pacientii din tarile UE din cauza faptului ca listele cu medicamentele compensate nu au mai fost actualizate de peste 1.600 de zile, cea mai lunga perioada inregistrata intr-un stat membru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.