Activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie in focare locale (judetele Constanta, Dolj, Iasi) si sub forma de cazuri sporadice in alte judete, informeaza Ministerul Sanatatii.

De la inceputul sezonului de supraveghere si pana in data de 5 februarie au fost confirmate 67 de cazuri de gripa (52 virusuri gripale tip A si 15 virusuri gripale tip B).

La nivel national, numarul total de cazuri compatibile cu gripa si alte infectii respiratorii este cu 8,2% mai mare decat in saptamana precedenta si cu 0,4% mai mic fata de cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent.

Totodata, Ministerul Sanatatii precizeaza ca numarul cazurilor cu infectie respiratorie acuta severa raportate a scazut la 18 fata de 25 in saptamana trecuta.

In saptamana 28.01.2013-03.02.2013 nu a fost inregistrat niciun deces prin gripa sau infectii respiratorii acute severe. Cazurile de gripa evolueaza atat in forma medie cat si severa in special la persoanele neprotejate cu vaccin antigripal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.