Politistii fac, vineri, 20 de perchezitii in Bucuresti si Ilfov, pentru prinderea unor persoane suspectate de evaziune fiscala de peste 500.000 de euro, dupa ce au vandut jucarii si produse textile importate prin firme "fantoma", iar banii obtinuti din vanzarea acestora i-au transferat in China.

Potrivit Politiei Capitalei, perchezitiile domiciliare si controalele care au loc la 20 de adrese din Bucuresti si judetul Ilfov vizeaza destructurarea unui grup infractional implicat in acte de evaziune fiscala si spalare de bani, transmite MEDIAFAX.

Membrii gruparii, cetateni romani si straini, sunt suspectati ca ar fi infiintat firme "fantoma", prin intermediul carora ar fi importat din China, prin Portul Constanta, importante cantitati de jucarii si produse textile, pe care le-ar fi vandut ulterior in mai multe complexe comerciale, a precizat sursa citata, intr-un comunicat de presa.

Bunurile ar fi fost comercializate fara ca suspectii sa fi inregistrat in evidentele contabile aceste operatiuni, pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat.

"Verificarile politistilor bucuresteni specializati in investigarea fraudelor au indicat ca, prin faptele comise, membrii grupului infractional ar fi prejudiciat statul roman cu peste 500.000 de euro, sumele de bani obtinute ilicit prin comercializarea bunurilor mentionate fiind ulterior transferate in China, in scopul reinvestirii lor in activitati legale", se mai arata in comunicatul citat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.