Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, nu este vizat in mod direct in niciun dosar de cercetare penala aflat in lucru la DNA, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, dupa ce in presa au aparut informatii referitoare la o ancheta la Ministerul Muncii.

Saplacan a spus ca Directia Nationala Anticoruptie nu deruleaza cercetari penale care sa-l vizeze in mod direct pe ministrul Muncii, infirmand astfel o serie de informatii aparute joi in presa.

Purtatorul de cuvant al DNA a mai precizat ca pe numele Marianei Campeanu nu este inceputa urmarirea penala in niciun dosar de la Directie.

Surse judiciare au declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca anchetatorii au in lucru un caz in care sunt vizate, pentru presupuse fapte de coruptie, persoane din ministerul condus de Mariana Campeanu, fara a oferi alte lamuriri.

Purtatorul de cuvant al PNL (formatiune din care face parte Campeanu), Mihai Voicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca liberalii sunt "extrem de convinsi" ca ministrul Muncii nu este implicat in "nicun fel de situatie de acest gen".

"Din informatiile pe care le avem, nu exista absolut nimic oficial in acest sens. Noi suntem convinsi ca este, mai degraba, o stire falsa si doamna Mariana Campeanu, care exercita demnitati publice de foarte multa vreme, fara a fi fost vreodata in aceasta situatie, suntem extrem de convinsi ca nu este implicata in nicun fel de situatie de acest gen", a spus Voicu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Ministerului Muncii, Iolanda Staniloiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Mariana Campeanu nu a primit nicio instiintare sau invitatie oficiala de la DNA pana miercuri seara, cand a plecat la Dublin, la reuniunea informala a Consiliului EPSCO.

"Nu s-a primit nimic, nu putem comenta o emisiune de televiziune", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Muncii.

Ministrul Muncii ar trebui sa revina in tara vineri seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.