Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a avut o prima reactie, pentru cotidianul The New York Times, dupa decizia CCR, in care s-a stabilit ca presedintele trebuie sa emita decret de revocare a sa din functie.

Laura Codruta Kovesi, care ramane in functie in timp ce presedintele Klaus Iohannis ii analizeaza viitorul, nu a vrut sa faca niciun comentariu direct despre decizia Curtii Constitutionale. Insa, intr-un interviu de la sediul DNA, a justificat activitatile institutiei, precizeaza The New York Times.

"Este greu sa fie schimbate mentalitati. Ultimii cinci ani au insemnat foarte mult pentru Romania", a declarat Laura Kovesi.

"Din cauza investigatiilor noastre, din cauza condamnarilor, presiunile asupra institutiei noastre au crescut categoric in ultimul an si jumatate. Daca dispare independenta procurorilor - ceea ce pare ca se intampla acum -, activitatile noastre nu devin mai dificile", devin imposibile, a adaugat sefa DNA, conform NYT.

Declaratiile sunt cuprinse intr-o analiza ampla a NYTce a fost publicata duminica, privind situatia din Romania. Editorialistii Marc Santora si Kit Gillet critica, sub titlul "Pretinzand existenta unei factiuni a «Statului paralel», liderii Romaniei tintesc spre procurorul-sef anticoruptie", situatia din tara noastra si in special actiunile PSD, laudand pe de alta parte actiunile sefei DNA, potrivit Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.