Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) solicita Inspectiei Judiciare sa verifice, din perspectiva potentialului de afectare a independentei sistemului judiciar, afirmatiile facute de presedintele PSD, Liviu Dragnea, la un post de televiziune.

"Urmarea a afirmatiilor facute in spatiul public in data de 10 iunie 2018 de catre domnul Nicolae Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, in temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicata, Sectia pentru procurori s-a sesizat din oficiu si, pe cale de consecinta, a solicitat Inspectiei Judiciare - Directia de inspectie pentru procurori efectuarea de verificari cu privire la afirmatiile prezentate, din perspectiva potentialului de afectare a independentei sistemului judiciar", a transmis, luni, Sectia pentru procurori.

Duminica, la un post de televiziune, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat motivele pentru care social-democratii au organizat o manifestatie.

"Noi am facut mitingul asta din mai multe motive. Primul motiv si cel mai puternic motiv este de a protesta puternic impotriva acestui sistem odios, nenorocit, pe care il gestioneaza o mana de securisti, o mana mai mare, care este patronat de Klaus Iohannis, care este unul din beneficiarii principali ai acestui sistem, prin uneltele pe care le au sefii Parchetelor, ofiteri din servicii, Pahontu, care e unul din liderii importanti ai statului paralel, si toti ceilalti, toate 'portocalele' pe care dumneavoastra le-ati aratat si care incep sa iasa la iveala in continuare", a declarat Dragnea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.