Politica 1 Iunie 2018 10:07
Presedintele Klaus Iohannis va efectua, in perioada 1-2 iuni, o vizita la München, Republica Federala Germania, cu prilejul decernarii Premiului ,,Franz Josef Strauss-2018”, de catre prestigioasa fundatie germana ,,Hanns Seidel”. Ceremonia de acordare a premiului va avea loc sambata, la Palatul Regal din München - ,,Allerheiligen-Hofkirche”.

"Fundatia Hanns Seidel si conducerea Uniunii Crestin-Sociale din Germania (CSU) au decis, in unanimitate, acordarea, in 2018, a premiului 'Franz Josef Strauss' Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, pentru promovarea, in mod constructiv si vizionar, de-a lungul intregii sale cariere politice, a valorilor democratice, a unei societati unite si a increderii in proiectul european.

Distinctia 'Franz Josef Strauss' este insotita si de un premiu in valoare de 10.000 de euro, pe care Presedintele Klaus Iohannis a decis sa il doneze in scop caritabil Fundatiei 'Un copil, o speranta', care deruleaza proiecte in domenii precum sanatatea, educatia si asistenta sociala, printre acestea aflandu-se si programe pentru sprijinirea copiilor diagnosticati cu autism si Sindromul Down. Fundatia a primit, in cadrul editiei de anul acesta a Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala, premiul 'Institutia Anului', ca incununare a celor 20 de ani de activitate in beneficiul copiilor vulnerabili si al familiilor acestora.

In cadrul ceremoniei care se va desfasura la München, discursul Laudatio va fi rostit de catre doamna Barbara Stamm, Presedintele Parlamentului din Bavaria. De asemenea, vor mai sustine alocutiuni presedintele Fundatiei Hanns Seidel, doamna Ursula Männle, si premierul Landului bavarez, domnul Markus Söder.

Acest premiu se decerneaza incepand cu anul 1996 unor personalitati care s-au facut remarcate in politica, afaceri, societate si cultura, care promoveaza pacea, libertatea, respectarea legii si democratia. Printre laureatii premiului se numara fostul Cancelar german Helmut Kohl, fostul Presedinte al Statelor Unite ale Americii George H. W. Bush, Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si fostul Secretar de Stat american, diplomatul Henry A. Kissinger.

Cu prilejul vizitei la München, Presedintele Romaniei va decerna vineri Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Comandor doamnei Barbara Stamm, Presedintele Parlamentului landului Bavaria. Ceremonia va avea loc la sediul Consulatului General al Romaniei din München, inalta distinctie fiind acordata oficialului german in semn de recunoastere si apreciere pentru activitatea sa politica, pentru contributia deosebita avuta la dezvoltarea relatiilor romano-germane si pentru proiectele sociale desfasurate in Romania", arata Administratia Prezidentiala.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.