Politica 30 Mai 2018 17:05 de Clara Vacaru
"CCR a anulat 14 ani de progres in procesul de consolidare a Independetei Justitiei" este concluzia la care a ajuns Traian Basescu, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca presedintele Klaus Iohannis este obligat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi.

"Curtea Constitutionala a adoptat, in conflictul Kovesi - Tudorel Toader, o decizie de rara ticalosie.
Practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonati guvernului politic, prin Ministrul Justitiei.
CCR a intors justitia la nivelul anilor 2004, cand deciziile cu privire la soarta dosarelor penale se luau in sediul PSD, de doamna Stanoiu, alaturi de Adrian Nastase, Victor Viorel Ponta, Mike Spaga, Marian Oprisan si multi alti politicieni socialisti.

Practic, CCR a anulat 14 ani de progres in procesul de consolidare a Independetei Justitiei.

P.S. Eu nu sustin ca, in independenta ei, Justitia nu a facut abuzuri, nu a hartuit si condamnat oameni nevinovati, dar acestea trebuie corectate prin legi, prin implementarea deciziilor CCR si a directivelor UE in legislatie sau prin actiuni ale CSM si ale Inspectiei Judiciare, dar in nici un caz prin punerea parchetelor sub control politic", a scris fostul presedinte Traian Basescu, pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.