Politica 30 Mai 2018 14:29 de Clara Vacaru
Fostul premier Victor Ponta, deputat independent, a afirmat miercuri ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ar putea deveni "groparul DNA".

UPDATE: Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat, miercuri, ca exista conflict intre puteri in cazul respingerii revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Din pacate, insa, eu am spus, doamna Kovesi va distruge si DNA-ul prin incapatanarea de a se tine de functie dupa ce a gresit. Pentru ca a gresit grav. Si daca se da o decizie intr-un anumit sens nu se va aplica doar la doamna Kovesi, care oricum pleaca, ci se va aplica pe viitor si cred ca groparul DNA ar putea astazi sa fie chiar doamna Kovesi. Azi decide Curtea.

Eu, dupa cum stiti, cand eram prim ministru, Mona Pivnicieru ministru al Justitiei, am facut propuneri si la DNA de procuror general si ni le-a respins. Basescu cu Kovesi de mana, daca azi se da o alta decizie, inseamna ca sunt principalii vinovati pentru ce s-a intamplat, ca s-au tinut de scaun cand nu era cazul", a sustinut Victor Ponta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.