Politica 28 Mai 2018 12:11 de Clara Vacaru
Fostul ministru al Finantelor in Guvernul Ponta, Ioana Petrescu, a anuntat luni ca s-a inscris in foramtiunea Pro Romania. Petrescu sustine ca s-a alaturat unei echipe politice de profesionisti, iar masurile pe care le-a luat in mandatul sau de ministru al Finantelor au efecte si astazi.

"Am facut acest pas cu convingerea ca nu pot schimba lucrurile care cred eu ca nu functioneaza cum trebuie doar comentand de pe margine. Pentru a indrepta lucrurile care, in ultima vreme, merg intr-o directie periculoasa pentru intreaga societate, este nevoie de vointa politica”, a anuntat aceasta pe Facebook.

Echipa alaturi de care m-am decis sa intru in politica este formata din profesionisti care au demonstrat ca vor si pot sa lucreze pentru oameni. Am fost ministru technocrat intr-un guvern politic si am lucrat alaturi de o parte din profesionistii care acum imi vor fi colegi de partid. O parte din masurile luate in Guvernul din care am facut parte ca ministru de Finante isi produc efectele si astazi. Altele au fost amanate pana azi, modificate sau chiar uitate”, mai spune Petrescu.

Fostul ministru spune ca ca oamenii vor de la clasa politica mai mult profesionalism si viziune si aare convingerea ca Pro Romania poate oferi aceste lucruri, in interesul romanilor, indiferent de statutul lor social sau de varsta. “Vom fi aproape de cetateni si ne dorim sa orientam Romania spre modernizare, sa oferim conditii mai bune pentru toti cei care, prin munca lor, contribuie la dezvoltarea intregii tari”, spune ea.

Ioana Petrescu a fost Guvernator din partea Romaniei in relatia cu Institutiile Financiare Internationale, Guvernator pentru Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Banca Europeana de Investitii (BEI), Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB). A fost reprezentantul Romaniei in Consiliul ECOFIN.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.