Politica 25 Mai 2018 15:08
Uniunea Salvati Romania atrage atentia asupra modului in care PSD, prin Comisia de Cod Administrativ, politizeaza administratia publica si slabeste criteriile de integritate, se arata intr-un comunicat al formatiunii.

"Membrii USR prezenti la dezbateri au propus amendamente care sa diminueze din efectele nocive pe care le vor avea aceste legi, insa ele au fost respinse.

Amendamentele USR care dadeau posibilitatea cetatenilor sa fie prezenti la sedintele de consiliu local au fost respinse. Insa au trecut amendamentele celor de la PSD, care fac activitatea administratiei publice locale si mai opaca, unul prevede ca in procesele verbale ale sedintelor consiliilor locale se publica o sinteza a dezbaterilor din sedinta si nu dezbaterile asa cum au avut loc, ca pana acum', mentioneaza sursa citata.

"Nu a trecut nici amendamentul USR care spunea ca nu pot fi numite membri ai Guvernului sau prefecti persoanele care se afla sub interdictia de 3 ani de a ocupa o functie sau demnitate publica in urma stabilirii unei stari de incompatibilitate sau conflict de interese. Le-am atras atentia ca aceasta exigenta exista pentru alesii locali, au spus ca va fi scoasa si de acolo", a mentionat senatoarea USR Florina Presada.
"In ceea ce priveste directorii de deconcentrate, PSD a propus un amendament prin care acestia sa primeasca functia de subsecretar de stat. Acest lucru inseamna ca persoanele numite nu se mai supun rigorilor functiei publice, nu mai sunt numite prin concurs, iar acesti directori devin demnitari.

USR atrage atentia ca prefectul este cel care asigura conducerea serviciilor deconcentrate. Prefectul va avea rang de secretar de stat, subprefectul va avea rang de subsecretar de stat, seful de deconcentrata va avea rang de subsecretar de stat. Romania va deveni o tara de demnitari (media directorilor de deconcentrate intr-un judet este de 30-40, plus prefectii si subprefectii – ajungem la peste 1500 demnitari) si de fapt nimeni nu va avea curajul sa traga pe nimeni la raspundere pentru deciziile luate", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.