Politica 24 Mai 2018 13:37
Fostul premier Victor Ponta sustine ca "Pro Romania solicita ca orice modificare a legii achizitiilor publice sa se faca dupa consultarea mediului de afaceri si a Comisiei Europene si doar prin dezbatere parlamentara".

Co-presedintele formatiunii Pro Romania incepe prin a aminti ca in septembrie 2015, ministrul de Finante din perioada respectiva a facut un efort de aproximativ un an pentru a finaliza pachetul de legi privind achizitiile publice.

"Un an de consultari cu Banca Mondiala si Comisia Europeana, (transpunerea noilor directive si practici europene), cu mediul de afaceri si cu toate institutiile competente! Legile au fost dezbatute in Parlament in ambele camere si adoptate cu sprijinul tuturor grupurilor la inceputul lui 2016!

Toata lumea a laudat acel pachet de legi pentru modernitate si transparenta! Si asa am ajuns sa absorbim 90% din banii europeni din Bugetul anterior si sa pornim investitii! Singurii suparati au fost firmele gen Teldrum care nu mai puteau sa castige contracte pe mana cu baronii locali.

Acum vad ca Guvernul modifica radical prin Ordonanta de Urgenta, fara nicio consultare si fara dezbatere parlamentara, legile achizitiilor publice! Inseamna ca ce a facut Teodorovici in 2015 a fost asa de prost? Sau ca trebuie revenim la contractele tip Teldrum? Facem ca la Codul Fiscal din 2015 pe care il tot modifica prin Ordonante de Urgenta si de fiecare data este mai rau?

Nu zic ca nu trebuie imbunatatita legea din 2015 / spun doar ca trebuie sa stim de ce si pentru cine o modificam! Si ca trebuie consultare publica! Sa nu facem ca la Revolutia Fiscala si la Legea Salarizarii unde s-a adoptat totul in graba si de atunci tot carpim la ele prin ordonante!

Pro Romania solicita ca orice modificare a legii achizitiilor publice sa se faca dupa consultarea mediului de afaceri si a Comisiei Europene si doar prin dezbatere parlamentara! Daca nu se face asa inseamna ca exista un singur interes: toti banii din achizitii publice sa ajunga la firme gen 'Teldrum'! Si asta ne va costa pe toti!", a scris Victor Ponta pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.