Politica 17 Mai 2018 12:15 de Clara Vacaru
Presedintele Klaus Iohannis a raspuns joi criticilor liderului PSD Liviu Dragnea care s-a aratat nemultumit ca seful statului nu se consulta cu Guvernul si Parlamentul inaintea deplasarilor externe, seful statului spunand ca ar fi bine ca Dragnea "sa mai citeasca un pic legea".

"Voi evalua acest lucru dar, in privinta informarii, ar fi bine sa mai citeasca un pic legea si sa se informeze de la sursa primara", a declarat Iohannis, joi, potrivit News.ro.

El a facut aceste declaratii la Sofia, unde miercuri a participat la reuniunea informala a Consiliului European, iar joi va lua parte la Summitul Uniunea Europeana - Balcanii de Vest.

Dragnea, despre deplasarile externe ale lui Iohannis: Ar trebui macar o consultare

Presedintele PSD Liviu Dragnea l-a criticat miercuri pe presedintele Klaus Iohannis pentru ca nu a cerut Guvernului si nici Parlamentului un punct de vedere inainte de reuniunile Consiliului European la care a plecat. Dragnea l-a ironizat pe seful statului, numindu-l "lup moralist" si spunand ca daca i se pare prea mult acestuia, "de la inaltimea functiei”, sa ceara mandat, ar trebui "macar” sa se consulte cu Executivul.

"Acolo (la reuniunea Consiliului European, n.r.) se discuta despre chestiuni care tin foarte mult de economia Romaniei, de masuri economice, de masuri care sunt in zona guvernamentala si unele sunt in zona parlamentara. Cand presedintele merge la astfel de intalniri, noi incepem sa facem analize, evaluari, consultam oameni cu calitati de-astea, extrasenzoriale, cam ce spune, cam ce ar putea sa spuna, cam ce gandeste. Ca poate se intoarce si trebuie sa luam niste decizii si noi nu stim, ca nici dupa ce se intoarce noi nu aflam. Deci este un fel de lup moralist. Daca notiunea de mandat pe care ar trebui sa il ceara de la inaltimea functiei este prea mult, ar trebui macar o consultare. Niciun om, indiferent ce capacitate are, nu le poate sti pe toate. Si atunci e bine sa te consulti in Guvern, in Parlament, pentru ca acolo trebuie sa vorbesti ceva”, a declarat Liviu Dragnea miercuri, in Parlament.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Intrebat daca PSD va face si demersuri oficiale legate de aceste lucruri, Dragnea a raspuns ca "s-a saturat” de atatea demersuri. "Ce sa mai facem, domne, am facut demersuri de m-am saturat. Noi ne facem treaba, Guvernul isi face treaba. O sa ne ajutati voi sa aflam pe surse ce se discuta acolo, cam ce gandeste, ce a gandit”, a mai spus liderul PSD.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.