Politica 9 Mai 2018 00:29 de Clara Vacaru
Carmen Dan, ministrul de Interne, afirma ca premierul Viorica Dancila nu va demisiona din functie si sustine ca cererile repetate ale presedintelui Klaus Iohannis ca prim-ministrul sa-si dea demisia sunt "atacuri la adresa guvernului".

"Presedintele Romaniei (...) considerand ca are monopol pe politica externa, cearta premierul ca si-a 'permis' sa iasa din tara fara acordul sau si ii cere demisia. Ieri am asistat la alte atacuri la adresa guvernului, de aceasta data pe teme economice, presedintele Iohannis prezentand informatii trunchiate privind executia bugetara pe primul trimestru din 2018, in comparatie cu primul trimestru din 2017 si creandu-si astfel ocazia sa ceara demisia premierului pentru a doua oara in doar 10 zile. Ce nu stie toata lumea este ca aceste atacuri se afla in coliziune frontala cu estimarile FMI si Comisia Europeana, care considera ca Romania are o crestere robusta, stabilitate macroeconomica si nu e amenintata de nicio criza! Mai mult decat atat, cifrele complete arata clar o crestere a veniturilor bugetului general consolidat in primele 4 luni", precizeaza Carmen Dan, marti seara, intr-o postare pe Facebook.

Dan a amintit de momentul ianuarie 2018 cand Viorica Dancila a devenit prima femeie care ocupa functia de prim-ministru al Romaniei, o "premiera asteptata de electoratul PSD, care a votat in 2016 o lista de parlamentari unde femeile aveau sa se regaseasca in numar mare".

"Viorica Dancila, europarlamentar cu experienta, inginer, dar femeie... ajunge prim-ministrul Romaniei. Din nou ghinion insa, pentru ca 2019 este an electoral, un an in care presedintele Iohannis isi doreste un al doilea mandat si atunci este nevoit sa faca opozitie coalitiei care detine majoritate in Parlament", puncteaza Carmen Dan.

Ea spune ca a constatat ca oameni de stat care ar trebui sa fie echilibrati si mediatori politic sunt de fapt "mai mult decat partinici cu tabara opozitiei, duplicitari in abordari si pozitionari publice".

Carmen Dan: Liviu Dragnea, un om care prefera sa nu jigneasca, sa nu minta

"PSD este un partid puternic condus de Liviu Dragnea, un om care prefera sa nu jigneasca, sa nu minta, dar care este determinat sa puna in practica prin guvernul condus de Viorica Dancila un program de guvernare bine pus la punct. Viorica Dancila este o doamna care a transmis de fiecare data mesaje de echilibru din dorinta de a exista macar decenta institutionala in ceea ce priveste comunicarea dintre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni. Atat presedintele Camerei Deputatilor, cat si premierul tarii, au iesiri publice in care comunica lucruri importante si adevarate! Ghinion, domnule presedinte Iohannis, noi insistam sa guvernam cu buna credinta si bun simt!", subliniaza Carmen Dan.

Nu in ultimul rand, ea se intreaba daca presedintele Iohannis ar mai fi cerut cu atata insistenta demisia primului ministru daca ar fi fost barbat si nu femeie.
Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

"Ca senator in Parlamentul Romaniei, ca membru al Guvernului Romaniei, dar si ca femeie, ma intreb serios daca presedintele Iohannis ar fi fost atat de insistent in ceea ce priveste demisia premierului, daca acesta ar fi fost posesorul unui Cod Numeric Personal care sa inceapa cu 1... Ghinion, domnule presedinte, dar doamna premier nu va demisiona!", afirma vicepresedintele PSD Carmen Dan.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.