Politica 4 Mai 2018 15:23
Presedintele USR, Dan Barna, a transmis un mesaj in urma decesului fostei disidente a regimului comunist, Doina Cornea.

"Ramas bun, Doina Cornea!

Dimineata a inceput trist. A plecat dintre noi Doina Cornea, una dintre figurile marcante ale disidentei anti-comuniste si un mare luptator pentru democratie.

E o ironie cruda ca cei care au luptat pentru libertate sa ne paraseasca intr-o perioada in care actuala putere cauta cu disperare intemnitarea statului roman intr-un mod care seamana izbitor de mult cu trecutul dureros al Romaniei.

Pe zi ce trece, realizam ca oameni, de fapt adevarati cetateni, precum Doina Cornea, Majestatea Sa Regele Mihai I, Neagu Djuvara sau Monica Lovinescu au luptat ieri pentru ca noi sa avem modele si exemple pe care sa le putem urma astazi cand trebuie sa luptam, ce ironie, pentru o societate fara penali in functii publice si impotriva celor care isi trec statul roman pe persoana fizica.

Oricat de dramatic suna, e randul nostru sa mentinem Romania pe calea democratiei si a valorilor europene care ne definesc si pentru care oameni rari si putini precum Doina Cornea au luptat in vremuri mult mai negre", a scris Dan Barna pe Facebook.

Citeste si:



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.