Politica 2 Mai 2018 18:15 de Clara Vacaru
Gabriel Oprea a afirmat, miercuri, dupa trimiterea sa in judecata pentru ucidere din culpa in cazul decesului politistului Bogdan Gigina, ca are incredere ca ''justitia va fi dreapta si va restabili adevarul de necontestat'', si anume ca este nevinovat.

"Sunt un om pentru care onoarea a fost si va fi intotdeauna foarte importanta. Am incredere ca justitia va fi dreapta si va restabili adevarul de necontestat: sunt nevinovat", a scris Oprea, pe Facebook.

El a precizat ca decesul lui Bogdan Gigina este "o tragedie fara margini", de care nu este insa vinovat.

"Dupa mai bine de doi ani si jumatate de la teribilul accident in care politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata, s-a decis trimiterea in instanta a dosarului in care am fost acuzat pe nedrept. Pierderea vietii politistului Bogdan Gigina este o tragedie fara margini, o pierdere imensa, pentru care nu sunt vinovat! O spun si astazi, asa cum am spus-o de fiecare data. Si imi voi dovedi nevinovatia in instanta", a spus Oprea.

Gabriel Oprea: "Nu am beneficiat de nimic in plus fata de alti ministri de Interne"

Totodata, acesta a adaugat ca nu a beneficiat de nimic in plus fata de alti ministri de Interne.

"Ca ministru, nu am beneficiat de nimic in plus fata de alti ministri de Interne. Intotdeauna am respectat si am iubit haina militara. Pe langa indeplinirea atributiilor cu responsabilitate si cu respectarea legii, in toata activitatea mea de viceprim-ministru, ministru al Apararii Nationale si al Afacerilor Interne am fost preocupat de asigurarea unor conditii de munca mai bune pentru militari, politisti si personal contractual, dar si de cresterea calitatii vietii acestora. Dovada stau nu vorbele, ci actiunile mele in aceasta directie si masurile concrete, adoptate de-a lungul mandatelor detinute in fruntea acestor institutii, care nu pot fi negate ori ascunse", a aratat Oprea.

Gabriel Oprea a explicat ca in seara accidentului venea de la o activitate de serviciu si nu a fost o coloana oficiala, ci un dispozitiv de insotire.

Citeste si:
Începe procesul lui Gabriel Oprea, acuzat de moartea polițistului...
Începe procesul lui Gabriel...

"In seara de 20 octombrie 2015 veneam de la o activitate de serviciu, de la o institutie a statului. Nu a fost o coloana oficiala, ci un dispozitiv de insotire si nu am cerut niciodata ca deplasarile sa fie facute cu o anumita viteza. Intrebarile in legatura cu oportunitatea prezentei, in acel moment, a politistului pe motocicleta, viteza de deplasare a dispozitivului si alte elemente care privesc organizarea si planificare misiunilor trebuie adresate politiei rutiere, responsabila de aceste aspecte", a mai spus Oprea.

Potrivit acestuia, in cursul anchetei, procurorii au aratat ca lucrarile de la locul in care s-a petrecut accidentul nu erau semnalizate corespunzator.

"De asemenea, in dosar se arata ca autoturismul in care ma aflam se deplasa cu o viteza mai mica decat viteza maxima legala, ceea ce dovedeste foarte clar ca nu s-a pus problema urgentei in acea deplasare", a mentionat Oprea.

Citeste si:
Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA
Liviu Dragnea, judecat în...

El a amintit ca a decis sa demisioneze din Parlament, desi Senatul a respins cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul sau. "Senatul a respins prin vot cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul meu. Cu toate acestea, am decis sa demisionez din Parlament si m-am pus la dispozitia justitiei", a concluzionat Oprea.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Gabriel Oprea, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, in dosarul privind accidentul rutier ce a dus la decesul politistului Bogdan Gigina.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.