Politica 1 Mai 2018 11:11
Premierul Viorica Dancila a aratat ca salariile din sanatate si din eduatie au crescut, dand asigurari ca acestea nu vor duce la colaps.

"Salariile in sistemul sanitar au crescut. Fata de 2016 nu avem salarii care sa nu fi crescut. Mai mult, la 1 martie anul acesta, salariile medicilor au crescut cu procente cuprinse intre 75% si 125%. Am vazut ca sunt probleme, probleme legate de sporuri, in mare parte, si de aceea am solicitat o intalnire cu toti managerii de spitale, pentru a identifica unde sunt problemele, de ce natura sunt aceste probleme, daca avem solutii pentru aceste probleme. (...) Una dintre masurile care ar putea detensiona situatia cu spitalele e cea referitoare la plata suplimentara pentru activitatea de garda, care sa fie scoasa din anvelopa de 30% sporuri", a declarat sefa Executivului la Romania TV.

Prim-ministrul a tinut sa specifice ca aceste cresteri pentru personalul medical au fost realizate pentru ca medicii sa nu mai paraseasca tara.

"Si in educatie, cresterile salariale au fost destul de mari", a mai spus ea, citata de stirileprotv.ro.

Chestionata daca aceste cresteri salariale din sectorul bugetar nu risca sa duca economia tarii la colaps, raspunsul premierului a fost: "Nu. Am subliniat acest lucru. Am subliniat de fiecare data (...) ca tot ce am facut pana acum este sustenabil".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.