Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, l-a felicitat pe premierul ungar Viktor Orban pentru victoria in alegerile parlamentare care s-au desfasurat duminica in Ungaria.

"Felicitari! Buna treaba si mult noroc in urmatorii patru ani!", a scris Kelemen Hunor, pe Facebook, intr-un mesaj catre Viktor Orban.

Partidul de guvernamant Fidesz si-a asigurat o majoritate de doua treimi si in viitorul parlament al Ungariei, obtinand, potrivit rezultatelor preliminare anuntate de autoritatea electorala nationala, 133 de mandate parlamentare din cele 199, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

Liderul Fidesz, premierul Viktor Orban, si-a asigurat astfel al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta.

Premierul le-a multumit liderilor din Polonia care l-au sustinut, iar primele felicitari pentru victorie le-a primit de la Marine Le Pen, presedinta Frontului National din Franta, de extrema dreapta, remarca Reuters.

Dupa numararea a 93% din voturi, pe locul al doilea in alegeri s-a plasat Jobbik, care va ocupa 26 de locuri in viitorul parlament ungar, iar pe locul al treilea - Partidul Socialist, cu 20. Liderii ambelor formatiuni - Gabor Vona, respectiv Gyula Molnar - si-au anuntat demisiile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.