Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, ca Spitalul Metropolitan se va construi intr-un timp rezonabil si nu in 20 de ani.

"Am primit, in sfarsit, de la Guvern jumatate din terenul necesar construirii Spitalului Metropolitan in zona de nord a Capitalei. Azi de dimineata era asa o explozie de stiri negative si neadevarate cu privire la faptul ca acest teren a fost transferat la Primarie pentru 20 de ani, deci, in concluzie, va dura 20 de ani sa construim un spital. (...) Spitalul se va construi in timpul rezonabil in care se construieste orice spital de asemenea dimensiune, 1.000 - 1.200 de paturi, in Europa si nu in 20 de ani, cat a stipulat Ministerul de Finante, repet, ca o masura birocratica asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului", a afirmat Firea, cu prilejul semnarii unui protocol de colaborare intre Primaria Capitalei, Asociatia Colectiv GTC 3010 si Spitalul clinic de urgenta "Sfantul Ioan" pentru construirea unei maternitati in curtea acestei unitati spitalicesti.

Ea a respins informatiile privind durata mare de construire a spitalului, scrie Agerpres.

"Nu este adevarat, dezmint in totalitate aceste informatii negative. Este vorba despre faptul ca Ministerul de Finante, care gestioneaza intreg patrimoniul statului, din motive birocratice, trebuia sa treaca un termen al acestui transfer si a trecut 20 de ani ca o masura asiguratorie pur si simplu, dar asta nu inseamna ca durata de construire a spitalului metropolitan va fi de 20 de ani. (...) Demaram deja realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investitie de peste 50 de milioane de euro, apoi studiul de fezabilitate si decizia pe care o vom lua in cadrul CGMB - daca sa fie o investitie 100% a municipiului sau sa mergem pe o procedura care a fost extrem de folosita in intreaga Europa si asa s-a dezvoltat sistemul medical in intreaga lume si anume o concesiune si atunci atragerea unui investitor privat care sa construiasca de la zero aceasta unitate spitaliceasca. Vom lua aceasta decizie si o vom anunta", a adaugat Gabriela Firea.

Citeste si:
(P) Cum îți încurajezi copilul să petreacă timp în aer liber?
(P) Cum îți încurajezi...

Citeste si: Purtatorul de cuvant al Guvernului: Spitalul Metropolitan se va realiza in maximum 20 de ani


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.