Facand referire la solicitarea ministrului Justitiei de desecretizare a protocoalelor incheiate intre structurile de Parchet si SRI, procurorul general Augustin Lazar a sustinut ca Ministerul Public urmeaza sa faca mai intai o analiza de legalitate, urmand ca apoi sa ia o decizie.

''Este o decizie importanta desecretizarea si ea se va lua de indata ce se va incheia operatiunea de analiza temeinica in aceasta problema. Ca orice alta decizie, Ministerul Public face mai intai o analiza de legalitate, apoi luam masura. Discutam de principiu, facem o analiza pentru a vedea daca exista conditiile legii pentru aceasta'', a declarat Lazar, la sediul CSM, citat de hotnews.ro.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a solicitat, luni, procurorului general Augustin Lazar desecretizarea protocoalelor incheiate intre structurile de Parchet si Serviciul Roman de Informatii (SRI).

"In data de 19 martie 2018, ministrul Justitiei (...) a solicitat domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in baza prerogativelor constitutionale si a competentelor legale, comunicarea urmatoarelor aspecte: daca si cate protocoale secrete au fost incheiate intre Ministerul Public, Directia Nationala Anticoruptie si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, pe de o parte, si Serviciul Roman de Informatii, pe de alta parte; data incheierii si semnatarii respectivelor protocoale; demararea procedurii legale de desecretizare a continutului acestora", se preciza intr-un comunicat al Ministerului Justitiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.