Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat ca Executivul pregateste "majorarea dramatica" a taxelor si impozitelor locale, precizand ca formatiunea pe care o conduce va fi impotriva oricarei astfel de "aberatii fiscale".

"Florin Roman (n.r. - deputat PNL) a tras un semnal de alarma pe care il trag si eu. Pe ascuns la nivel guvernamental, cu complicitatea celor mai importanti primari PSD (...) se pregateste majorarea dramatica a taxelor si impozitelor locale prin modificarea legislatiei in domeniul taxelor si impozitelor locale si a finantelor publice. E vorba de majorari de trei pana la sase ori a actualelor impozite locale. (...) Este o amenintare care este la adresa fiecarui cetatean, fiecarei firme din Romania. (...) Vom fi categoric impotriva, atragem atentia Guvernului sa nu vina cu astfel de aberatie fiscala care sa completeze peisajul catastrofal din domeniul fiscal adus de guvernarea PSD-ALDE", a declarat Orban, citat de b1.ro.

Si prim-vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a sustinut vineri, intr-o conferinta de presa, ca guvernarea PSD-ALDE pregateste o propunere normativa referitoare la Codul finantelor publice locale, prin care toate autoritatile locale din tara vor fi obligate sa creasca taxele si impozitele locale de sase ori.

"Toate primariile din aceasta tara vor fi obligate prin HG sa creasca taxele si impozitele locale de sase ori. Este o decizie teribila, pe care au pregatit-o cei din majoritatea PSD-ALDE, care, pentru ca si-au supradimensionat cheltuielile, pentru ca nu stiu sa guverneze si sa aduca investitii pentru a obtine mai multi bani la bugetul de stat, au devalizat pur si simplu de bani autoritatile publice locale, le-au confiscat excedentele pe care unele dintre ele le-au facut, i-au lasat fara bani pentru acoperirea cheltuielilor curente, iar acum ii forteaza printr-o decizie guvernamentala, intrand cu bocancii in autoritatea primariilor, sa creasca taxele si impozitele locale de 6 ori", a sustinut Turcan, care este si liderul PNL Sibiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.