Premierul Viorica Dancila a vorbit, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, despre criza de ”imunoglobina”, referindu-se la declansarea mecanismului de protectie civila, din cauza lipsei totale de imunoglobulina in Romania.

O alta problema la care doresc sa ma refer este declansarea Mecanismului european de protectie civila, si ma refer la imunoglobina. Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sanatatii, doamna Sorina Pintea, pentru apelarea Mecanismului european de protectie civila, din cauza lipsei de imunoglobina din spitale. (...) Situatia din ultimul an, in care s-a inregistrat o lipsa acuta de pe piata a imunoglobinei va fi in sfarsit finalizata. Cred ca este o situatie pe care putem sa o rezolvam pe termen scurt in ceea ce priveste acest aspect”, a afirmat Viorica Dancila.

Premierul a precizat ca ”demersurile pentru achizitionarea imunoglobinei vor fi realizate de acum de catre CN Unifarm SA, care va acoperi de asemeni si costurile aferente”.

Discontinuitatile in aprovizionarea cu imunoglobina au fost generate de retragerea de pe piata a producatorilor care asigurau 80% din necesar, iar in ciuda efoturilor depuse de Ministerul Sanatatii in anul 2017, inclusiv eliminarea taxei clawback, criza de imunoglobina a continuat”, a incheiat Dancila.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.